Wednesday, August 1, 2012

environment~

Beberapa hari sebelum Ramadhan,saya dan Mr Papa pergi shopping ke night market a.k.a pasar malam.Masa on the way tu,Mr Papa tanya pada saya,

"Ramai tak yang pakai Paddie dekat kampus?"

"Ada la dua tiga orang.Napa?"

Diam.

"The day that I became interviewer,nampak la ramai yang bawak Paddie.That thing important ka?"

Fikir jawapan.Kenapa orang pakai Paddie?Well,no offense,my brother has one.

"You should ask that question to Angah.Not me.I don't have one.Unless you want to give me."

Giving the cutest smile.

"You do have one now."

Mr Papa keluarkan sesuatu dari tepi pintu kereta.Omo!

"Well,it's not Paddie but still tablet kan?"

Samsung~

"Since dunia kan di hujung jari,I thought maybe you need this thing.Everyone is using it masa ni."

Environment.Bi'ah.

Bila seorang pakai,semua nak pakai.Dulu,pernah mengusik sorang kawan ni sebab dia pakai henset touching-touching.And at last,me myself bought touching-touching phone too.

Why?Sebab semua orang pakai.

Well,not semua,but most of them.

"Pn Mama,kenapa cekodok ni kita masuk dia dalam kuali lain-lain.Dia ni masuk dulu,dia ni masuk kendian(kemudian) tapi bila kita angkat,kita angkat dia sama-sama?"

Terfikir soalan ni masa tengah masak cekodok pisang.

"Sebab minyak dalam kuali tu panasnya sama."

Macam orang jugak.Kalau dia dicampak kat mana pun,kalau bi'ah yang ada kat situ baik-baik,insya-Allah baiklah dia.(kalau hati keras macam batu,tak tahula kan~)

So,as conclusion,carik bi'ah solehah,solehah la kita kan?

2 comments:

little daie said...

wah kamu ada satu.. moga berguna utk touching2 kebaikan.hehe

^_^

azni_1405 said...

ehem...bole amik gmbar lawa la nnt..^^

 
Copyright 2009 (>.<)